06 513 427 49

Icoon Instagram
Facebook logo van de facebookpagina van het Centrum Ontwikkeling en Educatie
LinkedIn icoon

Zomerprogramma activiteiten

Wat een fantastisch zomerprogramma hebben we dit jaar in elkaar gezet voor alle kinderen van de basisschool en van het voortgezet onderwijs. 

Het zomerprogramma is gemaakt voor iedereen om leuke activiteiten te doen in de omgeving Emmen. Lekker de deur uit en deze zomer leuke activiteiten doen, wie wil dat nou niet! Speciaal voor kinderen en jongeren hebben we thematische weekprogramma’s ontwikkeld, waardoor je op een laagdrempelige manier bezig gaat met onderwerpen zoals zelfontwikkeling, contacten leggen met anderen en je emoties verwoorden, maar ook oefenen met Engels of wiskunde. Het hoofddoel is natuurlijk: plezier hebben! Daarnaast is het voor alle kinderen goed om met je handen te werken en te creëren. Veel van de themaweken besteden hier aandacht aan en dagen je op een speelse manier uit. Je gaat ook je grenzen verleggen en nieuwe dingen te leren.

Het programma is erg veelzijdig zodat er voor ieder wat wil is. Het Centrum Ontwikkeling en Educatie is dicht in week 30 en 31 dus in deze weken is er geen zomerprogramma.

Week 28:

Drive-in bioscoop

Tijd: 11-16 uur
Leeftijd: Basisonderwijs
Aanmelden: per week

Wil jij graag op een leuke en speelse manier meer Engels oefenen? Aan het eind van deze week ga je een leuke Engelse film kijken, maar daarvoor ga je nog een voertuig bouwen, een paar lekkere Engelse dingen proeven, en veel leuke Engelse spelletjes spelen! 
Deze week heeft een Engels thema. Op de laatste dag is er een drive-in bioscoop gemaakt en kan iedereen genieten van de film met zelfgemaakte snacks! Je gaat creatief aan het werk, knutselen, maar ook bezig met je Engelse woordenschat en nieuwe dingen proberen zoals eten proeven. Door middel van o.a. puzzels komt het Engles lezen ook aan bod. Natuurlijk wordt de week afgesloten met een leuke film, gekeken van uit je eigen voertuig, dus je werkt ook naar een klein doel toe en voert dit uit. Ten slotte spreek je met iemand die echt uit Engeland komt, super leuk!

Week 28:

Spelweek overig

Tijd 12:30-16:30
Leeftijd: Basis- en Voortgezet onderwijs

Aanmelden: per dag

Een week met spelmiddag en bijspijkermiddagen; gericht op bijscholen en bewegend leren. We bieden programma’s gericht op bewegend leren (hoe kun je leren terwijl je beweegt?), andere bijspijkeropdrachten die meer vakgericht zijn, maar gaan ook een tafeltennistoernooi houden en een middag vol leuke spellen organiseren, zoals levend stratego, wie is de mol, weerwolven, escape rooms etc! Misschien ga je niet op vakantie, maar een dagje er tussenuit en leuke buitenspellen doen kan altijd!

Week 29:

Creatie

Tijd: 12:30-16:30
Leeftijd: Basis- en Voortgezet onderwijs

Aanmelden: per dag/per week

Houd jij van uitdaging of wil je meer oefenen met nieuwe dingen proberen? Dan is deze week iets voor jou! Deze week draait om het zelf maken van nieuwe dingen. Buiten je comfortzone treden, echt iets nieuws uitproberen, niet direct opgeven als het tegenzit. 
Deze week draait om het zelf maken van nieuwe dingen. Buiten je comfortzone treden, echt iets nieuws uitproberen, niet direct opgeven als het tegenzit. Je gaat zelf een instrument maken en aan het eind van de dag gaan we samen muziek maken. Daarnaast gaan we een dag met tafelprojecten bezig waarbij je iets kleins en moois maakt. Dit kan bijvoorbeeld fluid art zijn of een speksteen bewerken. Je gaat met je handen bezig en waarschijnlijk ga je wel eens een moment ervaren waarop het tegenzit, maar bovenal ga je ook succeservaringen opdoen. In dit programma gaat het om doorzetten en nieuwe dingen proberen. Een week waarin je je echt bewust wordt van jouw kwaliteiten die je in kunt zetten. 

Week 32:

Natuur

Tijd: 12:30-16:30
Leeftijd: Basis- en Voortgezet onderwijs
Aanmelden: per dag/per week

Tijdens deze doe-dagen ga je naar buiten om meer te leren over de natuur. Op deze dagen ga je lekker buiten aan de slag dus! Je gaat verschillende workshops en avontuurlijke opdrachten doen.
Een week bestaande uit verschillende workshops en avontuurlijke opdrachten die te maken hebben met alles wat zich in de natuur afspeelt. Je gaat deze week lekker buiten bezig. Het doel is meer waardering en aandacht voor de natuur te krijgen. Je gaat onderzoeken wat in water zit of over de betekenis van kruiden leren en er zelfs mee koken. Daarnaast zijn er ook enkele afzonderlijke opdrachten buiten zoals: toerist in eigen stad. Het belangrijkste is dat je lekker buiten aan de slag gaat en de natuur met een andere blik gaat zien. 

Week 33:

Toneel

Tijd: 10-16:30 en 13:-16:30
Leeftijd: Basis- en Voortgezet onderwijs
Aanmelden: per week

Tijdens deze toneelweek ga je zelf een toneelstuk schrijven en opvoeren! Samenwerken is een belangrijk onderdeel van deze week en je gaat kijken naar jouw plaats en rol in een groep. De groep gaat zelf een toneelstuk bedenken.
Samen werken we toe naar het maken en uitvoeren van een toneelstuk. Je gaat heel bewust samenwerken en kijken naar jouw plaats en rol in een groep. Welke kwaliteiten heb jij en welke kwaliteiten kun je goed inzetten in welke situaties? De groep gaat zelf het toneelstuk bedenken en daarbij dus erg creatief bezig! Ook gaan we zelf een poster ontwerpen voor het toneelstuk. Teambuilding is erg belangrijk in deze week en elkaar (leren) vertrouwen. Natuurlijk kun je in een korte week hier geen expert in zijn, Maar het is een leuke, gezamenlijke opdracht….Er is voor iedereen een plek!

Week 33:

Zelfexpressie

Tijd: 12:30-16:30
Leeftijd: Basis- en Voortgezet onderwijs
Aanmelden: per dag/per week

Je gaat op een speelse en creatieve manier jezelf beter leren kennen. Je gaat creatief aan het werk met thema’s zoals zelfbeeld, jouw kwaliteiten en sterke eigenschappen, maar ook met zelfvertrouwen. 
Door middel van beeldende opdrachten leer je jezelf in deze week beter kennen. Je gaat veel creatief aan het werk met thema’s die te maken hebben met je zelfbeeld, jouw kwaliteiten en sterke eigenschappen, maar ook je zelfvertrouwen. Begeleiding van professionele beeldende therapeuten en jeugdzorgwerkers. Door middel van opdrachten die speciaal ontworpen zijn om je, vaak zonder woorden maar met beeld, kom je bij een diepere laag in jezelf. Hoe laat jij je naar buiten toe zien, maar wie ben je eigenlijk van binnen? Wat vind jij heel belangrijk? Hoe ziet een ander jou? Dit zijn vragen waar je aan werkt. 


Ben je al enthousiast geworden? Je kan je inschrijven voor alle weken, maar als je liever zelf kiest welke weken jij wilt meedoen dan kan dat ook. Daarnaast kun je je ook voor losse dagen aanmelden. Geef dit aan bij je inschrijving. Per week aanmelden: toneel. en drive-in bioscoop Mogelijkheid om per dag aan te melden: creatie, zelfexpressie, natuur en spelweek.

Inschrijven en kosten:

Inschrijven kan snel via de QR code bovenaan de pagina! Scan de QR code met je smartphone en je wordt direct doorverwezen naar onze website. Hier kun je een formulier invullen. 

Je kunt je vanaf nu aanmelden per week. Wanneer de dagprogramma's en tijden zijn ingedeeld, kan je kiezen welke dagen je mee wilt doen in die week. Hierover wordt je zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. 

Je kan je ook aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@ontwikkelingeneducatie.nl of info@educatie-centrum.nl.
Hieronder zijn de prijzen van het zomerprogramma weergegeven. Sommige clienten of leerlingen hebben wellicht een indicatie. Neem hiervoor contact met ons op.

Thema weken:

  • 10 euro per dag
  • 3 dagen voor 30 euro
  • 4 dagen voor 35 euro
  • 5 dagen voor 40 euro
  • 7,50 euro per losse dag in de spelweek

 

Wil je de flyer in je mailbox ontvangen en die nog eens goed doorlezen? Klik dan op deze link om je gegevens achter te laten!