06 513 427 49

info@ontwikkelingeneducatie.nl

Icoon Instagram
Facebook logo van de facebookpagina van het Centrum Ontwikkeling en Educatie
LinkedIn icoon

Reacties kinderen, ouders en collega's

Beeldende therapie

Onze dochter heeft gedurende ruim een jaar beeldende therapie gehad bij het Centrum voor Ontwikkeling en Educatie. Ze was onzeker over haar eigen kunnen, en wist in nieuwe en drukke situaties niet goed hoe ze haar aandacht en energie moest verdelen. E.e.a. leidde ertoe dat ze in haar schulp kroop, waar ze niet makkelijk weer uit te krijgen was. Door de therapie met Nelette heeft ze op sociaal vlak enorme stappen gemaakt. Ze heeft meer houvast gekregen met behulp van verschillende creatieve werkvormen. Onze dochter loopt niet meer weg voor enge situaties, durft duidelijk haar grenzen aan te geven en accepteert het als dingen niet helemaal gaan zoals ze het het liefste zou willen. We hebben nu een kind dat veel meer ontspannen is en goed in haar vel zit.

Beeldende therapie

‘Ik merk aan mijn dochter dat ze zich erg gesteund voelt, ook als het wat minder goed gaat. Dit maakt dat ze graag naar beeldende therapie gaat en dat ze mooie stappen zet naar meer zelfvertrouwen’.

Moeder over dochter van 13.

Beeldende therapie

‘Vroeger werd ik gepest en vond ik het heel vervelend om me anders te voelen dan anderen. Nu ik een jaar beeldende therapie heb gehad, merk ik dat ik nog steeds anders ben, bijzonder. En het mooiste is: ik ben er nu trots op!’

Jongen 17 jaar, beeldende therapie

Beeldende therapie

‘Ik durf nu dingen te doen, die ik hiervoor helemaal niet durfde! Het is soms nog wel spannend, daarom wil ik graag blijven oefenen bij de beeldende therapie. Ik merk dat ik daardoor steeds meer durf te vertrouwen op anderen en op mezelf”.

Meisje 13 jaar, beeldende therapie

Beeldende therapie

‘Ik voel me iedere keer zo opgelucht, als ik weer wat meer helder heb gekregen over mezelf’

Meisje 14 jaar, beeldende therapie

Beeldende therapie

Bedankt voor het verslag. Ik heb het met een glimlach op mijn gezicht gelezen. Wat heb je alles mooi verwoord en de conclusie ontroerde me. Ontzettend bedankt voor alles, je hebt haar zoveel geleerd. Je hebt haar een heel waardevol geschenk voor het leven gegeven.

Moeder van 16 jarig meisje.

Cliënt met trauma

"Ik vind je een topper. Zeer tevreden en sensitief ingesteld. Je zoekt en vindt aansluiting bij het kind en die staat centraal. Dat biedt vertrouwen en voor mij als moeder het gevoel gehoord te worden. Daarnaast durf je out of the box te denken en zoekt naar oplossingen en alternatieven ipv te focussen op wat niet goed gaat. Maar te bouwen vanuit wat wel goed gaat. Zowel voorheen als nu. En belangrijkste blijft de opmerking van mijn zoon "Laura begrijpt mij" en dat is goud waard. Dat maakt elke drempel al lager. Dus buiten de werkzaamheden die je goed verricht, heb je ook nog de zogenaamde X-factor. In ieder geval bij mijn zoon. Daarom lukt het jou wel om binnen te komen!

Moeder van 8 jarige cliënt.

Individuele begeleiding

“Mijn dochter voelt zich nu veel zelfverzekerder in de klas. Ze ziet veel beter wat er gebeurt in de groep en denkt nu na voordat ze reageert.” 

 
Moeder van meisje, 14 jaar

Individuele begeleiding

“We zijn blij dat jij bij de gesprekken met school zit, de juf begrijpt nu beter waar mijn kind tegenaan loopt en wat hij nodig heeft.” 

 
Vader van meisje, 9 jaar

Individuele begeleiding

“Sinds jij betrokken bent, zien we geen woede-uitbarstingen meer als onze dochter uit school komt.” 

 
Moeder van meisje, 15 jaar

Pagina's