06 513 427 49

Icoon Instagram
Facebook logo van de facebookpagina van het Centrum Ontwikkeling en Educatie
LinkedIn icoon

Renate Heeringa

Jeugdzorgwerker

Mijn naam is Renate Heeringa-de Feber. Sinds september 2020 ben ik werkzaam voor Het Centrum Ontwikkeling en Educatie. In oktober 2019 ben ik met mijn gezin vanuit Noord-Holland naar Drenthe verhuisd. In Noord-Holland ben ik een tijdlang werkzaam geweest als Pedagogisch Adviseur. Toen we naar Drenthe verhuisden heb ik eerst gewerkt bij Veilig Thuis Groningen, vervolgens bij het aanmeldteam Jeugd van gemeente Assen en ben daarna terecht gekomen bij Het Centrum Ontwikkeling en Educatie. Ik voel mij hier op mijn plek. Preventie en lichte hulpverlening heeft mijn hart. Ik vind het belangrijk om ‘problemen’, stagnatie in de ontwikkeling, direct aan te pakken, voordat ze groter worden.
Wat ik belangrijk vind bij het werken met cliënten is om een band op te bouwen, aan te sluiten bij de persoon, wat heeft diegene nodig, wat zijn zijn of haar wensen. Om vervolgens te doen wat nodig is. Dat betekent soms een stapje meer, of misschien een stap minder. Kijken waar behoeftes en kansen liggen. Daarnaast vind ik het belangrijk om niet alleen te kijken naar de cliënt zelf, maar de hele omgeving te betrekken, hoe staan ouders erin, hoe gaat het met broertjes en zusjes, wat kan school betekenen enz.
Naast het werken met cliënten voer ik ondersteunende taken uit, voor o.a. de gedragswetenschapper. Ik vind het fijn om met verschillende dingen bezig te zijn, een soort manusje van alles. De combinatie van organiseren, administratie en uitvoeren, daar word ik gelukkig van.

Renate over haar collega’s bij HCOE:
Het mooie aan mijn collega’s bij vind ik dat zij de cliënt centraal zetten, flexibel zijn en open staan voor nieuwe ideeën.