0591 745 455

Icoon pinterest
Icoon google+
Icoon Instagram
Facebook logo van de facebookpagina van het Centrum Ontwikkeling en Educatie
Icoon twitter
LinkedIn icoon

Remmert Meijer

Foto Remmert Meijer

Leercoach

Ik ben afgestudeerd in Bedrijfseconomie aan de Stenden Hogeschool te Emmen. Tijdens mijn opleiding bedrijfseconomie heb ik vooral veel ervaring opgedaan in planning en timemanagement naast de vakinhoudelijke kennis over economische onderwerpen. Het plannen en structuur geven pas ik momenteel ook toe bij de begeleiding die ik geef in HCOE. Ik merk dat leerlingen veel baat hebben bij een duidelijke structuur. Dit geeft veel leerlingen de rust die ze nodig hebben om beter te kunnen presteren, omdat ik inzichtelijk maak wat er wordt verwacht.

Ik heb gekozen om wiskunde B te volgen in mijn Economie & Maatschappij profiel. Wiskunde is een middel om te onderbouwen of een bewering juist is. Ik vind wiskunde vooral leuk om te doen en dit breng ik ook over op leerlingen die ik begeleid. Vanuit de theorie van de studieboeken formuleer ik nieuwe vragen voor leerlingen om mee te oefenen. De vragen die ik daarnaast stel, gaan verder dan de theorie, dit zorgt ervoor dat een leerling meer inzicht krijgt in de betekenis van de stof. Daarnaast heb ik ook ervaring met autistische leerlingen. Persoonlijk merk ik dat autistische leerlingen vaak uitdaging missen en hierdoor minder gemotiveerd zijn. Door te kijken naar de kern van het probleem en opdrachten te ontwikkelen die voor hun uitdagend zijn, wordt het voor hen weer leuk om gemotiveerd aan de slag te gaan.

Stel jezelf de volgende vragen: heeft jouw kind motivatieproblemen? Zijn exacte vakken een struikelblok? Heeft jouw kind moeite met het maken van een planning? Zoek je iemand met kennis van economische vakken? Heb je op een of meerdere vragen ja geantwoord, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat het  maken van huiswerk en de opgaven weer leuk en uitdagend wordt en dat de inhoudelijke kennis en planning verbeterd.