06 513 427 49

Icoon Instagram
Facebook logo van de facebookpagina van het Centrum Ontwikkeling en Educatie
LinkedIn icoon

Manon van Schajik

Foto Manon van Schajik

Keuzecoach

“Word wie je werkelijk bent”

Ik heb jarenlang gewerkt als groepsleidster in de kinderopvang en als coördinator bij de peuterspeelzaal. Het werken met kinderen vind ik heerlijk, ze leven in het nu, zijn puur, creatief, levenslustig en eerlijk. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met gedrags- en spraakproblemen en de wisselwerking tussen ouder en kind. Ik ondersteun gezinnen met jonge kinderen die een hulpvraag hebben op dit gebied.

Vanuit een vaak onmachtig gevoel, als ouder van een dyslectisch kind, heb ik zelf de opleiding 'Ik leer anders' gevolgd. Deze methode helpt kinderen met dyslexie, leerproblemen en beelddenken. Ik ben mij gaan verdiepen om kinderen te helpen. Dit is waar mijn hart ligt. Als ervaringsdeskundige begeleid ik kinderen op hun weg. Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen, ieder kind is uniek. Persoonlijke aandacht voor het kind is belangrijk, samen kijken we welke ondersteuning het kind kan helpen om te werken aan competenties en leervaardigheden. Een mooie wisselwerking, want ook ik blijf leren van de wijsheid van kinderen!

Vanuit mijn eigen intuïtie, rust en eerlijkheid laat ik de kinderen zien wat ze waard zijn!

Binnen HCOE werk ik ook als keuzecoach met leerlingen (studenten en volwassenen) die een profiel- en/of studiekeuze moeten maken en hierbij ondersteuning nodig hebben. Lees hier meer over dit traject!

Manon over haar collega's bij HCOE:
Betrokken, flexibel, enthousiast en ieder op zijn eigen manier creatief!