0591 745 455

Icoon pinterest
Icoon google+
Icoon Instagram
Facebook logo van de facebookpagina van het Centrum Ontwikkeling en Educatie
Icoon twitter
LinkedIn icoon

Profiel- en studiekeuze traject

Een persoon loopt over een fietspad omringd door weiland en bomen. De persoon nadert een afslag.

’Weet jij al wat je wilt worden?’ of ‘Waar liggen jouw voorkeuren en interessen?’ Zulke vragen zijn je vast al meerdere malen gesteld. Niet iedereen heeft hier een concreet beeld bij en dat is helemaal niet erg. Dat komt allemaal nog wel, het mag ook een gevoel zijn.

Profiel- en studiekeuze traject 
Wat iedereen ook tegen je zegt, hoeveel tips je ook krijgt, uiteindelijk maak je zelf de keuze voor de studie die je wilt gaan volgen. Als je weet wie je bent en waar je goed in bent, kun je betere keuzes maken. De keuze van een profiel, vervolgstudie of overstap naar een andere school of studie zijn beslissingen waar je zelf achter moet staan. Maar hoe doe je dat?

Onze coaches gaan graag met jou op een ontspannen manier aan de slag!

Keuzecoachmethode
We werken met behulp van de Keuzecoachmethode en kijken welke leerstijl bij jou past. Allereerst gaan we samen de losse puzzelstukjes helder krijgen en daarna combineren en onderzoeken wat echt bij je past. Onderwerpen die daarom in de gesprekken aan de orde komen zijn o.a.: het keuzeproces en keuzestijlen, waarden, leerstijlen, interesses, kwaliteiten, vaardigheden, capaciteiten, houding en motivatoren. Vooral de intrinsieke motivatoren (die uit jezelf komen) zijn bepalend voor het succes van je keuze.

Mindmap
Vaak maken wij gebruik van een creatieve mindmap om overzicht te krijgen en te behouden van wat je ontdekt hebt over jezelf en je kwaliteiten. Het traject sluiten we af met een samenvatting en een overzichtelijk portfolio. Je hebt onderzocht wat bij jou past en kunt keuzes maken waarbinnen jij jouw talenten en mogelijkheden optimaal kunt benutten en ontwikkelen.

Wil je meer lezen over de Keuzecoachmethode? Kijk dan ook eens op www.keuzecoach.nu 

MILS leerstrategie onderzoek
Binnen HCOE bieden wij ook het MILS leerstrategie onderzoek aan. Wil je meer inzicht in hoe je kind het beste kan leren voor toetsen? Met dit onderzoek kunnen we vaststellen op welke manier informatie het beste binnenkomt. Het onderzoek is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar en kan ook afgenomen worden bij volwassenen. Door te weten hoe je leert, krijgen kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen, betere schoolresultaten en minder stress bij het voorbereiden van toetsen. Sla je informatie goed op door het te lezen? Of juist door het te horen? Kun je goed via plaatjes leren, of komt dit helemaal niet binnen? En het belangrijkste: hoe pas je deze informatie toe en vind je voor jou de beste manier om te leren? Dit en meer wordt duidelijk door het MILS leerstrategie onderzoek