06 - 513 42 749

Icoon pinterest
Icoon google+
facebook icoon
Facebook Emmen
Facebook Coevorden
Icoon twitter
LinkedIn icoon

Leer- en gedragsproblemen

Observaties thuis/school
Binnen COE horen we het regelmatig: “thuis is mijn kind anders dan op school!”. Hoewel scholen en ouders dit vaak in twijfel trekken, is dit goed mogelijk. Elk kind reageert verschillend op een andere (soms nieuwe) omgeving. Om er achter te komen wat hiervan de oorzaak en is om een plan op te stellen hoe we dit kunnen verbeteren, doen we regelmatig observaties. Deze observaties kunnen zowel thuis als op school plaatsvinden. Dit heeft de voorkeur: zo zien we het verschil in aanpak en wat wel of niet werkt bij het kind.
In overleg met ouders en school komen we 2 á 3 ochtenden observeren in zowel de thuissituatie als school. Waarom zo vaak? Omdat ervaring leert dat de eerste keer het kind zich anders zal gedragen  dan ‘normaal’. Na 2/3 keer is het kind gewend aan de observator en zal het zijn gewone gang van zaken weer oppakken. Na elk van deze observaties wordt een verslag geschreven en een eindconclusie geschreven. Deze bevatten de bevindingen en adviezen voor school en thuis.
Soms zijn deze adviezen voldoende, maar soms ook niet. Regelmatig adviseren we een IQ onderzoek of (specialistische) begeleiding voor een kind, als dit nodig blijkt te zijn. Binnen COE bieden we verschillende vormen van begeleiding aan, zowel op school als bij ons op de locatie.