0591 745 455

Is er verband tussen voeding en leren?

We denken dat we wel weten wat we allemaal binnen krijgen met ons eten, maar helaas is de waarheid toch wel wat anders. In de loop der tijd heeft de voedingsindustrie allerlei tactieken bedacht om ervoor te zorgen dat we bepaalde producten eten en dat steeds opnieuw.

Goed voor de industrie en de bedrijven, maar minder goed voor de consumenten. Er zijn diverse producten waarvan inmiddels, via onderzoeken, is bewezen dat het effect heeft op onze emoties en ons gedrag en ons leervermogen. Met name dat laatste vind ik erg “interessant”.

Onderstaand heb ik een paar citaten gezet uit artikelen of bestanden. Daaronder heb ik de link vermeld waar je het citaat terug kunt vinden.

The 2013 Hungry For Change Free Worldwide Online Screening event is now live.

http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=7f72g&m=3b3YIZZs4XKOMif&b=YrLrJ5IdbWrPwr50dYgGOg

Een weliswaar Engelstalige film, maar heel inspirerend en informerend.

De film is nog gratis te bekijken tot 31 maart a.s. Ook zijn er veel links naar “Take-action” films, zoals ze dat noemen. Dus wil je ermee aan de slag, informatie genoeg!

“Suiker werkt verslavend en het draagt in hoge mate bij aan depressie, concentratieproblemen, onrust, een verzwakte kracht van de geest, geheugenverlies, nervositeit, zelfmedelijden, prikkelbaarheid enz.”

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=P40&l=NL

 

“De kantine had ook de hamburgers en friet van de menukaart geschrapt, en ruimte gemaakt
voor volkoren brood, een saladebar en verse groenten en vruchten. Het resultaat, althans volgens decaan Greg Bretthauer in de documentaire? De leerlingen waren rustiger, er waren minder ruzies en overtredingen, en de leerprestaties waren omhoog gegaan”

http://www.sciencejournalist.eu/wetenschapsjournalist_essays/documents/smartmeals.07.pdf

 

“Na het volgen van het dieet was bij twee derde van de kinderen geen sprake meer van gedragsproblematiek.”

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/1831260/2011/02/04/Strikt-dieet-helpt-kinderen-met-adhd.dhtml

 

“Kortom: de werking van uw hersenen – zoals intelligentie en geheugen - is te beïnvloeden via het voedsel wat we eten!”

http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=435&cod=430&page=9

 

“Slecht voedsel voor je hersenen, zo noemt Dr. Drew Ramsey het. Hij is assistant clinical professor of psychiatry at Columbia University. Dus niet zomaar iemand. Hij zegt dat kleurstoffen een invloed op je hersenen hebben en dat daardoor afwijkingen ontstaan. EN ! dit is al sinds 1973 bekend.”

http://hyperactief.blogspot.de/2012/08/kleurstoffen-en-hun-invloed-op-adhd.html

 

“Een meisje van 15 jaar kwam met haar moeder bij mij. Het kind was astmatisch en haar neus zat verstopt. Uit de homeopathische anamnese kwam ik erachter dat zij niet tegen melk kon. Haar moeder vertelde mij toen, dat haar dochter in haar eerste levensjaar astma en diarree had gehad. De specialisten wisten er geen raad mee en zij dacht haar kind te zullen verliezen. Echter op een camping vroeg een oud vrouwtje of het haar kind was die s ‘nachts zo huilde. Zij kreeg toen het advies het kind geen koemelk meer te geven, waarna het binnen 1 week geheel opknapte.”

http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/melk-de-witte-sloper-beunk-document.pdf

 

Ik ben zelf behoorlijk onder de indruk van wat melk met je kan doen. Verstopte neuzen, slijmvorming, onrust en “drukte” in je hoofd. Maar in het bestand hierboven kun je daarover van alles lezen.

Natuurlijk kun je zeggen dat er ook genoeg wetenschappelijke onderzoeken zijn over de noodzaak van melk of onderzoeken die aangeven dat het allemaal niet zo’n vaart loopt.

Mijn vraag is altijd: Wie heeft er belang bij de uitkomst van dit onderzoek? En dan kun je gerust stellen dat een groot aantal bedrijven er baat bij hebben dat een onderzoek tot bepaalde resultaten komt. Wat zou er gebeuren met de consumptie van b.v. melk  wanneer het voor eens en voor altijd zeer duidelijk bewezen wordt dat melk slecht voor onze gezondheid kan zijn.

Dat geeft mij altijd de voorzichtigheid zomaar zonder meer een onderzoek te geloven, ook al wordt het gebracht als: wetenschappelijk bewezen. Het is altijd zinvol om iets van beide kanten te bekijken en er meerdere dingen over op te zoeken. Tenslotte hebben we een enorme database van informatie tot onze beschikking.

Ervaar jij of je kind bepaalde klachten? Ga zelf op onderzoek en laat  bepaalde producten eens achterwege, om zo zelf te gaan ontdekken of het effect heeft op de gezondheid en het vermogen om te leren en kennis op te nemen.

De algemene stelregel is wel dat je een product toch zeker 5 a 6 weken moet hebben geschrapt van je menu,voordat je tot een conclusie kunt komen.

En wat is nou 6 weken op een mensenleven, als het een groot verschil zou kunnen uitmaken voor jouw algemene gezondheid en leervermogen?

27 maart 2013

Reactie toevoegen

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.