06 513 427 49

Icoon Instagram
Facebook logo van de facebookpagina van het Centrum Ontwikkeling en Educatie
LinkedIn icoon

Profiel en studiekeuze

De vraag “ Wat wil ik nu echt?” is niet te beantwoorden door stil te zitten en na te denken. Daarvoor ga je actief op onderzoek!

Wat iedereen ook tegen je zegt, hoeveel tips je ook krijgt, uiteindelijk maak je zelf de passende keuze voor de studie die je wilt gaan volgen. Als je weet wie je bent en waar je goed in bent, kun je betere keuzes maken. De keuze van een profiel, vervolgstudie of overstap naar een andere school of studie zijn beslissingen waar je zelf achter moet staan. Maar hoe doe je dat?

De eerste stap is jezelf leren kennen. Waar word jij blij van? Waar ligt je kracht? Als je dat weet, kun je een bewuste studiekeuze maken. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wie je werkelijk bent en wat bij je past. De coach gaat graag met jou op een ontspannen, actieve en doelgerichte manier aan de slag. Aan het eind van het traject heb jij praktische handvaten om te kunnen kiezen uit twee of drie passende mogelijkheden.

We werken met behulp van de Keuzecoachmethode. Allereerst gaan we samen de losse puzzelstukjes helder krijgen, combineren en onderzoeken wat echt bij je past. Onderwerpen die in de gesprekken aan de orde komen zijn o.a.: het keuzeproces en keuzestijlen, waarden, leerstijlen, interesses, kwaliteiten, vaardigheden, capaciteiten, houding en motivatoren. Vooral de intrinsieke motivatoren zijn bepalend voor het succes van je keuze.

Stap voor stap kom je dichter bij een gemotiveerde keuze. En… heb je genoeg bagage om ook in de toekomst keuzes te maken en bij te stellen. 

We bieden 3 verschillende arrangementen:

* VIP arrangement
    Onderzoek naar keuzestijlen, waarden, motivatoren, leerstijlen, kwaliteiten, vaardigheden, grondhoudingen en criteria. Inclusief uitwerking, samenvatting, portfolio en passende               
    studiekeuzes.
* verkort arrangement
    Onderzoek naar keuzestijlen, waarden, motivatoren, leerstijlen, kwaliteiten, vaardigheden, grondhoudingen en criteria. Inclusief portfolio en passende studiekeuzes. Exclusief 
    uitwerking en samenvatting.
* meekijk arrangement
    Al zelf een opleiding uitgezocht?  heb je nog lichte twijfel of behoefte aan iemand die even meekijkt? Samen kijken we of jouw studiekeuze passend is, door het bespreken van motivatie, 
    kwaliteiten en vaardigheden.

Neem gerust contact op en laat je informeren over de verschillende arrangementen via info@hcoe.nl